Svar til dig der overvejer en massøruddannelse forår 2017

Massør uddannelse – hvad skal jeg vælge?

Massør, lægeeksamineret fysiurgisk Massør, certificeretmasør eller massageterapeut.

Total forvirring hos klienterne, mange ved ikke hvad de opsøger for at få hjælp.

Så når du skal vælge din massør uddannelse er det vigtigt at finde en skole der er seriøs.

Piann Kolling ejer af massageskole i Horsens, har arbejdet som fuldtids certificeret massør siden 1995, og uddanner selv både massører og certificerede massører (jysk fysiologisk massage institut).

Hun forklare hvordan tingene hører sammen efter hendes opfattelse.

Til at starte med er det jo ærgerligt for vores fag, at massør ikke er en beskyttet titel, men når det nu er sådan så:

Massør kan være lige fra aftenskole kursus til prostituerede, så dem springer vi over.

Lægeeksaminerede Fysiurgisk massør vil sige massøren har stået til regnskab på en, eller flere måder overfor en læge. Det giver ikke automatisk et kvalitets stempel til den pågældende massageskole, da der er mange måder at opbygge en eksamen på.

Hvis du står og overvejer at blive fysiurgisk/fysiologisk massør så kig efter følgende:

  • Er det en massageskole med meget erfaring, altså er der uddannet mange før dig.
  • Er materialerne godt illustreret og af god kvalitet. Kvaliteten smitter som regel af på resten af massør uddannelsen.
  • Er det en ortopædkirurg der er censor, ved du at det er en læge, der i hverdagen beskæftiger sig med bevægeapparatet, hvilket er en fordel da det stof du skal fremlægge er paratviden for ham.
  • Spørg på skolen om det også er lægen der laver opgaven, det er vigtigt så du ved det er lægeeksamineret fra inderst til yderst.
  • Tilbyder massageskolen muligheder for dig efter du har taget uddannelsen. Har skolen ekstrakurser og videre gående uddannelse.
  • Her er det vigtigt at skolen selv underviser i de enkelte fag, da anatomi og fysiologi bliver undervist forskelligt fra zoneterapeuter, akupunktører eller massører.
  • Mest af alt, at du selv har en god følelse med den massageskole du vælger, ta evt. ud og se skolen, materialer og få en snak med ejeren af den pågældende massageskole.

Forskel på massøruddannelser:

Lægeeksamineret fysiurgisk massør, er en grunduddannelse, som tager ca. ½ år. Efter endt uddannelse kan en lægeeksamineret fysiurgisk massør give en helkropsmassage, løsne spændte muskler og gøre en forskel på almindelige spændingsproblemer.

Certificeret massør og massage terapeut er det samme, det er en uddannelse på ca. 2 år, som er en overbygning af den lægeeksamineret fysiurgisk massør uddannelse. Efter endt uddannelse kan du diagnosticere problemer i bevægeapparatet, har mange specialværktøjer at tilføje din behandling, arbejde på skader og mere alvorlige problemstillinger. Desuden har en certificeret massør gennemgået min. 200 timer anatomi og fysiologi,100 timers sygdomslære, 50 timers psykologi og 10 timers klinikdrift.

For at gøre en lang historie kort så, er en certificeret massør eller massage terapeut mere uddannet end en lægeeksamineret fysiurgisk massør.

Det siger andre

Desværre!

Massøruddannelser og andre alternativeskoler er skyld i dårlige behandlinger.

Ja, nu skal vi passe på og se os godt for når vi som klient vælger en massør eller andre terapeuter. Det er sådan, at nogle skoler mener massagefaget, fodplejer og andet kan læres over e-learning. Det vil sige at hr. og fru Jensen nu kan sidde hjemme i stuen og blive uddannet massør, kosmetolog, fodplejer mm.

Vi som forbruger risikerer på den måde at blive behandlet af en behandler der ikke har haft klienter igennem hænderne i et omfang der gør, at behandleren er kvalificeret. Det er jo ikke særlig betryggende at der findes brancheforeninger der tillader dette.

For at tage udgangspunkt i massøruddannelse, så er det af største vigtighed at eleverne på skolen både har klienter og undervisere på skolen, da dette er afgørende for forståelsen af de forskellige problematikker.

Den teoretiske del af uddannelse, er jo her de enkelte behandlere bliver specialiseret. For eksempel i bevægeapparatet når vi snakker om massøruddannelse. Emner som lordose, kyfose og andre ryg lidelser, kan ikke kun gennemgås teoretisk, der skal kigges på flere rygge og mærkes efter fysisk. I områder som kredsløb og hjerte hvor der læres om at tage blodtryk og blodsukker er det igen vigtigt at se og gøre tingene flere gange, og der er mange flere eksempler men – hvordan kan det lade sig gøre uden en underviser. Her er det vigtigt at den enkelte elev kan få svar på spørgsmål fra en underviser, og ikke bare sidde hjemme i stuen og få kammeraten til at lave opgaverne fordi han er lægestuderende.

E-learning godt eller skidt?

E-learning kan måske bruges i nogle sammenhænge, men ikke til uddannelse hvor vi som forbrugere regner med vi får en kvalificeret behandler.

Der er enkelte firmaer og skoler der er specialiseret i e-learning, hvor det som i en hver anden forretning drejer sig om indtjening, men hvor er etikken blevet af?

Den personlige kontakt og individuelle behandling er vigtigt, dette gælder også for dem der tager uddannelserne.

Hvis du bliver fejlbehandlet kan du få flere smerter, eller hvis du ikke bliver testet ordentlig kan en mulig skade måske ikke opdages i tide. Vi har kun en krop og den skal vi passe på.

Det er nu op til dig som klient at undersøge om den behandler du har valgt, er uddannet et ordentlig sted, eller om der bliver behandlet med håbet om et godt resultat. Ring evt. til skolen for at høre om de uddanner på e-leaning.

Det er op til dig som mulig massør elev at vælge dit uddannelses sted med omhu, og ta nu ud til infomøde inden du vælger stedet der skal danne dit fundament som behandler.

Håber du føler dig bedre klædt på til at vælge en massøruddannelse august 2017 og håber vi ses til et intromøde (se kalender) her på skolen hvor du kan få besvaret alle dine spørgsmål om lige præcis vores uddannelsen.