Topmenu

Hvad er Bowen terapi eller Bowtec?

Som alle ved, består kroppen af utoligt mange sener og ledbånd. Desværre er netop sener og ledbånd en af de ting, der kan drille for en behandler. Her er Bowen terapi et super værktøj, da man netop med Bowen terapi arbejder med kroppens fascier, sener og ledbånd, og ydermere arbejdes der med væskeophobninger, der kan få sit optimale flow igen.

Bowen terapi stammer fra Australien og er opfundet af Tom Bowen heraf også navnet på denne behandling. Det er en meget nænsom
behandlingsmåde, da det ikke er særlig hårdt for behandleren at give, og bestemt en dejlig behandling at modtage. Effektiv som bare pokker.

Et eksempel er en klient, der kommer til mig med smerter i lænden, 10 min. med Bowen terapi, og vedkommende er smertefri og går herfra med glimt i øjet.

En anden klient (kvindelig) med kludder i sin cyklus, fik 2 behandlinger og nu kommer menses næsten på klokkeslæt. Det er da vildt spændende, at en så blid behandling kan rykke så meget.

Behandlingen kan laves med tøj på, dog er effekten større når Bowen terapi laves på huden. Det specielle ved behandlingen er de små
pauser der er imellem hvert område, da kroppen lige skal følge med. De små pauser er typisk 2 min., og i 2 tilfæde 5 min. heldigvis kan vi som behandler forkæle klinten med fodmassage eller hovedbundsmassage imens.

En anden vigtig ting med denne behandling, er ikke at tage bad samme dag efterbehandlingen, da dette kan stoppe kroppens egen regulerig af væskeflowet.

Og en anden ting, som er super vigtig efter alle type behandlinger, det er vigtigt at drikke vand bagefter – masser af vand.
På Jysk Fysiologisk Massage Institut afholder vi et Bowen terapi kursus på 30 timer, hvor alle grundteknikkerne bliver gennemgået. Når Kevin fra Australien kommer til Danmark igen, laver vi en super spændende overbygning på kurset. Det glæder vi os utroligt meget til.

Kevin er manden der har lært mig, og flere andre over hele verdenen, at udøve denne teknik.

Kurset i Bowen terapi er godkendt som kursus til anden form for behandling i brancheforeningen. Anden form for behandling er et krav, hvis man vil uddannes til Massageterapeut og evt. RAB certificeres.

Et kursus der er godt at kombinere med Bowen terapi er skeletmobilisering. Med disse to kurser har massøren en virkelig solid værktøjskasse og kan løse de fleste problemer klienterne kommer med.

Læs mere om Bowenterapi eller læs mere om vores massageuddannelse

, , , ,